خانه هوشمند

 

امروزه زیبایی، آسایش و راحتی، انعطاف پذیری ، بهره وری و صرفه جویی انرژی ،از الزامات ساختمان‌های مسکونی هستند.
زمان پیدایش تئوری ساختمان‌های هوشمند و لزوم کنترل مصرف انرژی در ساختمانهای بزرگ به چندین سال پیش باز می گردد. خوشبختانه این تئوری در این مدت منشاء بسیاری تغییرات اساسی در نگاه سرمایه گذاران ، سازندگان و استفاده کنندگان صنعت ساختمان شده است، خلاء ناشی از طراحی و ارائه یک سیستم کنترلی دقیق که ضمن کنترل و هدایت المانهای تاسیسات ساختمان ، با استفاده از پیشرفت های صنعت انفورماتیک قادر به ایجاد امنیت و آسایش ساکنین آن باشد کاملاً حس شده است.

 

تکنیک های به کار رفته جهت هوشمند سازی ساختمان ها به دو دسته  کلی تقسیم می شود:

 

1- روش هایی که در آنها نیازی به کابل کشی مجزا برای کنترل ادوات مختلف وجود ندارد. در این روش ها سیگنالهای تولید شده توسط وسایل کنترل کننده ، از طریق شبکه برق موجود در این ساختمان ها و یا با کمک سیگنالهای RF منتقل شده و در مقصد ، دستگاه مورد نظر را کنترل می نماید. مشهورترین تکنولوژی در این دسته X10 و Z-Wave می باشد.

برای آشنایی بیشتر با این روش می توانید صفحه آشنایی با پروتکل بی سیم را مطالعه کنید.

 

2- روش هایی که در آنها برای کنترل وسایل و ادوات مختلف علاوه بر سیم کشی برق ساختمان نیاز به برپایی یک شبکه کابلی مجزای دیگر به جهت انتقال سیگنالهای تولید شده توسط وسایل کنترل کننده داریم. در این بخش نیز معتبر ترین تکنولوژی KNX می باشد.

برای آشنایی بیشتر با این روش می توانید صفحه آشنایی با پروتکل KNX را مطالعه کنید.

 

 همچنین می‌توانید مزایای یک خانه هوشمند و سناریوهای خانه هوشمند را نیز مطالعه کنید.

آشنایی با پروتکل KNX

آشنایی با پروتکل بی سیم مزایای یک خانه هوشمند سناریوهای خانه هوشمند

 

شرکت مهندسی پایا پرتو سپاهان با بهره گیری از تكنولوژی مدرن سیستم های الكتریكی منطبق با استاندارد KNX و بی سیم ، بالاترین ضریب آسودگی و ایمنی را با درنظر گرفتن بحث هزینه ، تضمین می نماید.